pühapäev, 27. september 2009

Jalgrattamatk avamiseelsele Vabaduse väljakule

20.AUGUST 2009 -otsustasime teha jalgrattamatka veel pidulikult avamata Vabaduse väljakule.Avamisshowst puudusid loetud tunnid.Ei tea,kust see mõte niimoodi tuli,aga Nõmmelt kesklinna pole palju maad ja puhkepäeval liiklus olematu ning asusimegi teele.Ilm oli jalgrattasõiduks piisavalt päikeseline ja meeleolu muidugi hea.

Jõudsime läbipõigata TTÜ (Tehnikaülikooli) õuepealt ja põlevkivi kopa sees pildi klõpsata.Taamal paistab musta värvi verivärske TTÜ Raamatukoguhoone.Huvitav maja nagu oleks musta kangasse keeratud.Üldse on see ülikool viimasel ajal niipalju ehitanud ja ehitab praegugi-kus kurat need rahad tulevad.
Tee edenes kiiresti ja see pilt on tehtud jubaTõnismäel  .Väike joogi peatus.Enne seisis selle kohapeal Pronksõdur nüüd kasvab põllu jagu lõbusaid lilli.

Pronkssõduri poolt vaadates näeb Kaarli kirikut  ja trollipeatust.Vabaduse väljak on meil ainult kiviviskekaugusel.
Seisame Tallinna Linnavalitsuse maja ees, kus on Savisaare peakorter .Seal nuputatakse linnakodanike jaoks välja tähtsaid asju ja nuputati välja ka see uhiuus peaväljak.Vaadake !Sõidame siit sihtmärki veel lähemalt vaatama.

Platsil oli üles seatud lava ja igalpool olid piirded,nii et diagonaalis üle platsi ei pääsenud (see jääb teiseks korraks),veel oli kõrge tribüün ning nägime ka rahvatansijate esinemisproovi.Taustal kõigile teada-tuntud Vabaduserist või -sammas.Näete !
Alati lõbusad krišnalased jõudsid veel õhtuse ringi teha.Muhedad sellid .KRIŠNA- KRIŠNA AALE KRIŠNA !!!


Uudistajaid oli ümberringi palju.
Ilus kollane ja palju ajalugu näinud Jaani kirik.



Kuskilt ilmus välja ka KAUR KENDER ja toetas end müüritise vastu telefoneerima.Eks temalgi kees uudishimu üle ja oli vaja seda ruttu kellegagi jagada.










Näed sa siis,veel üks uudishimulik kükitamas ja oma lõhna Vabaduse platsile maha jätmas.
Tahaks siia ikka ühe ilusa mõtte kirja panna kah. Et siis ....lõppkokkuvõttes olen ju väga õnnelik ,et jalakäijatele on vabastatud üks tükike maad meie autostunud Eestis.
PALJU ÕNNE LINNAKODANIKUD !

 Viisakusest linnaisade vastu oleks pidanud avamisbanketile jääma,aga telekast oli seda märksa mugavam vaadata .
Sellele põgusale matkale panime punkti kohvikus kooki süües ja juba kimasimegi kodupoole telekat kruttima !  

KÄIGE ÄRA !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar